Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی محمد حاضری، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس در نامه ای سرگشاده به نامه احمد توکلی در خصوص توقیف دو روزه روزنامه کیهان واکنش نشان داد.

پیش از این دکتر احمد توکلی در نامه ای به رئیس قوه قضاییه خواستار لغو فوری توقیف روزنامه کیهان و برخورد مقتضی با بازپرس مربوط شده بود. (اینجا بخوانید)

به گزارش جماران در این نامه آمده است:

جناب آقای دکتر احمد توکلی در اقدامی قابل تقدیر و شایسته به دفاع حقوقی از روزنامه کیهان برخاستند و طی نامه سرگشاده مورخ 96/8/19 خطاب به رئیس محترم قوه قضائیه، از نقض حقوق قانونی روزنامه کیهان قویا شکوه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جناب آقای دکتر توکلی با دقت و ریزبینی قابل تحسینی به واکاوی قانون مطبوعات و دیگر قوانین و ضوابط مربوطه پرداخته و اقدام بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه را در اعلام توقیف دو روزه روزنامه کیهان مغایر با ضوابط قانونی دانسته اند. ایشان استحکام بنیان های حقوقی و قانونی آزادی مطبوعات در نظام حقوقی ایران را برتر از آن دانسته اند که با فرض وجود ابهاماتی در خصوص نحوه عمل دست اندرکاران روزنامه کیهان در انتخاب تیترها و مواضع اخیر درباره حمله موشکی حوثی ها به ریاض، بتوان بدون تشکیل دادگاه و بررسی حقوقی و اثبات جرم و تخلف، نسبت به صدور دستور توقیف دو روزه این روزنامه اقدام نمود.

به گمان من اصل این موضع گیری و دقت نظر جناب آقای دکتر توکلی در دفاع از حقوق روزنامه کیهان جداً قابل تقدیر است و امیدواریم این نحوه موضع گیری ها در دفاع از حقوق شهروندی و پاسداشت آزادی ها به رویه ای مرسوم نزد همه گروه ها و شخصیت های سیاسی به ویژه مدعیان با سابقه انقلاب و نظام تبدیل شود.

اما جای این سؤال یا انتظار از جناب آقای دکتر توکلی هست که ایشان چنین تعرضی به حقوق مطبوعات و سلب آزادی ها را در مورد سایر مطبوعات و رسانه ها و فعالین سیاسی و شهروندان ندیده اند یا صرفا این مورد تا بدین پایه به مذاقشان تلخ آمده و دست به قلم شده اند؟!

ما امیدواریم امثال آقای دکتر توکلی ها در خصوص سایر مطبوعات و نیز زندانیان سیاسی و محصورین و حتی شهروندان عادی که در مواجهه با نظام حقوقی و دستگاه های امنیتی رسمی و غیر رسمی کشور با فشارها و تضعیفات متنوعی رو به رو می شوند با صراحت و شجاعت و دقت و ریزبینی حقوقی که در این نامه از آقای دکتر توکلی دیدیم به دفاع از حقوق و آزادی های مصرح مردم حقیقی و حقوقی برخیزند و به ویژه در موضوعات و مسائلی که سایه سنگین برخی نهادهای مقتدر حکومتی، زبان ها و قلم ها را کند کرده است امثال توکلی ها زبان گویای نسل انقلابی در دفاع از ارزش ها و آزادی ها به نحو توأمان باشند.

من به ویژه از آقای دکتر توکلی درخواست می کنم این دقت و وسواس حقوقی قابل تحسینشان را در خصوص موضوعات حقوقی – سیاسی روز مثل تعلیق عضویت سپنتا نیکنام منتخب مردم یزد، ملاک ها و مستندات و مرجع قانونی حصر هفت ساله چهره های محبوب و پر سابقه نظام، محدودیت های مطرح شده برای رئیس دولت اصلاحات و نظایر آن به صحنه آورند تا ملت با انصاف، عدالتخواهی و ظلم ستیزی نیروها و شخصیت های خدوم انقلاب و نظام بیشتر آشنا شود.

والسلام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۹۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟

به گزارش خبرنگار جماران، بیست و پنجم شوال سال 148 قمری مصادف است با سالروز شهادت امام صادق علیه السلام، رئیس مکتب شیعه. دوران 34 ساله امامت آن حضرت مصادف بود با پایان عصر امویان و آغاز عباسیان. هر چند که این تغییر سلسله به لحاظ فعالیت های علمی شرایط خوبی را برای امام صادق علیه السلام فراهم آورده بود تا جایی که ایشان شاگردان بسیاری را تربیت کردند اما به لحاظ سیاسی در شرایطی می زیستند که حتی نمی توانستند وصی و امام بعد از خود را معرفی کنند از این رو با سیاست مدبرانه خود به گونه ای وصیت کردند تا جان وصی حقیقی خود (امام کاظم علیه السلام) را از خطر گزند منصور دوانیقی حفظ کنند، در این رابطه نظر شما را به حدیث زیر جلب می کنیم:

 

ابو ایوب نحوی می گوید: منصور در نیمه های شب مرا طلبید، به نزدش رفتم، دیدم روی کرسی (صندلی) نشسته و شمعی در برابرش است و نامه ای در دست دارد وقتی که بر او سلام کردم، نامه را به طرف من انداخت و گریه می کرد به من گفت: این نامه محمد بن سلیمان (والی مدینه) است که در آن خبر داده جعفر بن محمد علیهما السلام وفات کرده آنگاه سه بار گفت: انا لله و انا الیه راجعون. در کجا مانند جعفر (امام جعفر صادق علیه السلام) یافت می شود؟ سپس به من گفت: بنویس:

من آغاز نامه را نوشتم، گفت: (برای محمد بن سلیمان) بنویس، اگر او (امام صادق) به شخص معینی وصیت کرده است، او را احضار کن و گردنش را بزن.

(نامه را نوشتم و به سوی مدینه فرستاده شد.)

پاسخ نامه آمد و در آن نوشته شده بود: جعفر بن محمد علیهما السلام به پنج نفر وصیت کرده است که عبارتند از:

منصور دوانیقی 2. محمد بن سلیمان (والی مدینه) 3. عبدالله (یکی از پسرانش) 4. حمیده (مادر امام کاظم) 5. موسی علیه السلام (1)

در حقیقت وصی امام صادق علیه السلام همان موسی بن جعفر علیهما السلام بود ولی آن حضرت با این سیاست خواست جان وصی خود را حفظ کند. با توجه به اینکه عدم صلاحیت آن چهار نفر دیگر از نظر شیعیان روشن بود.

مطابق بعضی از روایات، منصور دوانیقی پس از دریافت جواب نامه گفت: مالی الی قتل هولاء سبیل من راهی به کشتن همه این پنج نفر ندارم.(2)

 

1. اصول کافی؛ ج 1، ص 310

2. اعلام الوری، ص 290

برشی از کتاب نگاهی بر زندگی امام صادق علیه السلام، ص 140-141

 

 

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه علمی کشور
  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه آزادی مطبوعات یونسکو به خبرنگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • آیا در دادگاه لاهه عزمی برای محکومیت نتانیاهوی جنگ‌طلب وجود دارد؟
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day + شعار و پوستر
  • ذهن آمریکااندیش